آسیبپذیری صندوقهای سرمایهگذاری از وضعیت بازار بدهی و بازار سهام
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد, ۱۳۹۷ - آخرین بروز رسانی : ۱۷ مرداد, ۱۳۹۷
با توجه به اینکه حدود یک سوم منابع صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری شده، خالص ارزش دارایی این صندوقها به میزان زیادی تحت تاثیر قیمت اوراق با درامد ثابت قرار دارد.
یکی از موضوعات مهم مورد توجه صندوقهای سرمایهگذاری داشتن برنامههای جذب منابع در شرایط مختلف رونق و رکود بازارهای مالی و بازارهای موازی باشد تا منابع پایدار در اختیار صندوقهای سرمایهگذاری قرار بگیرد. علاوه بر این، بازارگردانی و کنترل قیمتها و نرخها در بازار اوراق بدهی نیز از ضرورتهای مهمی است که باید صندوقهای سرمایهگذاری و بویژه نهادهایی که نقش بازارگردان را در این اوراق به عهده دارند به آن توجه کنند.
از روز ۲۲ خردادماه که رشد بازار سهام آغاز شده تا روز ۱۵ مردادماه، شاخص کل بورس تهران ۳۹٫۱ درصد و شاخص کل فرابورس ۳۷٫۸ درصد رشد کرده است. در مقابل، در همین دوره خالص ارزش دارایی صندوقهای سرمایهگذاری به میزان ۳۳،۶۹۵ میلیارد ریال کاهش یافته و از ۱،۵۱۱،۸۶۶ میلیارد ریال به ۱،۴۷۸،۱۷۱ میلیارد ریال رسیده است.
در این دوره بیشترین افزایش خالص ارزش داراییها مربوط به صندوقهای یکم کارگزاری بانک کشاورزی با ۸،۸۴۸ میلیارد ریال، ره آورد آباد مسکن با ۸،۰۶۰ میلیارد ریال، مشترک توسعه بازار سرمایه با ۴،۸۱۶ میلیارد ریال، با درآمد ثابت امید انصار با ۳،۵۵۴ میلیارد ریال و امین انصار با ۲،۳۸۵ میلیارد ریال بوده است. همچنین صندوقهای با درآمد ثابت کوثر با ۱۰،۶۶۴ میلیارد ریال، بادرآمد ثابت کاردان با ۴،۷۱۳ میلیارد ریال، گنجینه زرین شهر با ۴،۵۷۰ میلیارد ریال، مشترک آتیه نوین با ۴،۱۶۸ میلیارد ریال، نگین رفاه با ۳،۷۲۴ میلیارد ریال و اندیشه زرین پاسارگاد با ۲،۵۶۴ میلیارد ریال بیشترین کاهش خالص ارزش داراییها را در این دوره داشتهاند.
بعلاوه با توجه به اینکه حدود یک سوم منابع صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری شده، خالص ارزش دارایی این صندوقها به میزان زیادی تحت تاثیر قیمت اوراق با درامد ثابت قرار دارد. میانگین نرخ بازده تا سررسید اوراق با درآمد ثابت از ۲۱،۷۹ درصد در تاریخ ۲۱ خرداد ماه به ۲۶،۱۲ درصد در ۱۵ مردادماه افزایش پیدا کرده است و بنابراین قیمت این اوراق با کاهش جدی مواجه شده است. همین موضوع به کاهش خالص ارزش دارایی صندوقها منتهی شده است (هرچند که در شرایطی مدیران صندوقها با اختیاراتی که دارند آن را پنهان میکنند).
بنابراین در دوره مورد بررسی که بازار سهام با رونق بسیار خوبی مواجه شده است، صندوقهای سرمایهگذاری در رقابت با بازار سهام ناتوان بودهاند. همچنین عدم ایفای نقش فعال از طرف صندوقهای سرمایهگذاری در طرف تقاضای بازار اوراق با درآمد ثابت به زیان خود صندوقها منجر شده است.
ثبت نظر شما
نظرات کاربران