زیان صندوقهای سرمایهگذاری از افزایش یکباره نرخهای سود
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند, ۱۳۹۶ - آخرین بروز رسانی : ۲۳ اسفند, ۱۳۹۶
تخمین زده میشود که صندوقهای سرمایهگذاری با انتشار گواهی سپرده ۲۰ درصدی از ۲۸ بهمنماه احتمالاً حدود هزارمیلیارد تومان زیان کرده باشند.
به گزارش مجله خبری صندوقهای سرمایهگذاری (رسام مگ)، با آغاز انتشار اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ۲۰ درصد از ۲۸ بهمنماه، نرخهای بازار بدهی نیز به صورت یکباره افزایش یافت و همچنان با وجود گذشت سه هفته از این تصمیم و پایان یافتن مهلت انتشار اوراق گواهی سپرده ۲۰ درصدی در شعب بانکها، نرخهای سود اوراق نه تنها کاهش پیدا نکرده، در برخی اوراق نرخهای بازده تا سررسید در حال افزایش است. با توجه به اینکه افزایش نرخها در بازار اوراق با درآمد ثابت موجب کاهش قیمت اوراق موجود در پرتفوی صندوقهای سرمایهگذاری شده است، باید بررسی کرد که صندوقهای سرمایهگذاری از این تصمیم بانک مرکزی چقدر متاثر شدهاند؟
قبل از آغاز فروش اوراق گواهی سپرده ۲۰ درصدی، سهم اوراق با درآمد ثابت در ترکیب پرتفوی کل صندوقهای سرمایهگذاری ۲۰٫۴۷ درصد بوده و به عبارتی مجموع صندوقها بیش از ۳۳،۰۰۰ میلیارد تومان اوراق با درآمد ثابت در پرتفوی خود داشتهاند. بر این اساس، به فرض اینکه به طور متوسط ۲٫۵ درصد کاهش در قیمت اوراق با درآمد ثابت رخ داده باشد، میتوان تخمین زد که احتمالاً حدود ۸۲۵ میلیارد تومان زیان از این محل برای صندوقهای سرمایهگذاری ایجاد شده باشد.
البته صندوقهای سرمایهگذاری حدود ۱۰،۳۹۴ میلیارد تومان از پرتفوی خود را نیز به سهام اختصاص دادهاند و با توجه به اینکه شاخص بورس و فرابورس بعد از تصمیم بانک مرکزی با کاهش بیش از ۲ درصدی مواجه شدهاند، زیان صندوقها از این محل نیز یش از ۲۰۰ میلیارد تومان تخمین زده میشود.
علاوه بر این، احتمالاً صندوقها از محل تبدیل سپردههای مختلف خود به گواهی سپرده نیز متحمل زیان شده باشند که با اطلاعات موجود تخمین آن مقدور نیست.
بر اساس اطلاعاتی که ارائه گردید، صندوقهای سرمایهگذاری که قبل از تصمیم بانک مرکزی بخش بیشتری از پرتفوی خود را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص دادهاند بیشترین زیان را از این تغییر نرخها متحمل شدهاند. ۸ صندوق سرمایهگذاری در زمان اعلام تصمیم جدید بانک مرکزی بیش از ۸۰ درصد و ۸ صندوق نیز بیش از ۶۰ درصد پرتفوی خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری کرده بودهاند.
ثبت نظر شما
نظرات کاربران