کاهش خالص ارزش دارایی صندوقهای سرمایهگذاری در پنج روز
تاریخ انتشار: ۶ اسفند, ۱۳۹۶ - آخرین بروز رسانی : ۶ اسفند, ۱۳۹۶
به دلیل اینکه برخی صندوقها معمولاً در اول و پانزدهم هر ماه سود تقسیم میکنند سقوط خالص ارزش داراییها معمولاً در این دو روز صورت میگیرد. از ۱۵ آبانماه این روند، به استثنای ۱۹ دی تا ۳ بهمنماه، ادامه داشته است. در این پنج روز (از ۲۹ دی تا ۳ بهمنماه) سقوط خالص ارزش داراییهای کل صندوقهای سرمایهگذاری قابل توجه بوده است به طوری که در این مدت خالص ارزش دارایی کل صندوقهای سرمایهگذاری با کاهش ۲۱،۸۹۰ میلیارد ریال (۱٫۴ درصد کاهش) به ۱،۵۷۹،۲۰۳ میلیارد ریال رسیده است.
رسام مگ گزارش میدهد:
خالص ارزش دارایی صندوقهای سرمایهگذاری از ۱۵ آبانماه رشد ملایمی داشته است. در این مدت با وجود رشد ملایم، به دلیل تقسیم سود در برخی از روزهای ماه، در خالص ارزش دارایی صندوقها کاهش رخ داده است و در روزهای بعد از آن روند رشد ملایم خود را ادامه داده است. به دلیل اینکه برخی صندوقها معمولاً در اول و پانزدهم هر ماه سود تقسیم میکنند سقوط خالص ارزش داراییها معمولاً در این دو روز صورت میگیرد. از ۱۵ آبانماه این روند، به استثنای ۱۹ دی تا ۳ بهمنماه، ادامه داشته است. در این پنج روز (از ۲۹ دی تا ۳ بهمنماه) سقوط خالص ارزش داراییهای کل صندوقهای سرمایهگذاری قابل توجه بوده است به طوری که در این مدت خالص ارزش دارایی کل صندوقهای سرمایهگذاری با کاهش ۲۱،۸۹۰ میلیارد ریال (۱٫۴ درصد کاهش) به ۱،۵۷۹،۲۰۳ میلیارد ریال رسیده است.
در نمودار زیر روند خالص ارزش دارایی صندوقهای سرمایهگذاری نشان داده شده است که سقوط خالص ارزش داراییها را در این پنج روز به خوبی نشان میدهد.
تغییرات خالص ارزش دارایی صندوقهای سرمایهگذاری به سه دلیل رخ میدهد:
- تقسیم سود
- ورود و خروج وجه نقد از صندوقهای سرمایهگذاری به واسطه ابطال و صدور واحدهای سرمایهگذاری
- کاهش ارزش داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری ناشی از عملکرد سرمایهگذاری مدیران صندوق
بر اساس اطلاعات سامانه رسام، میزان سود تقسیمی در پنج روز مذکور ۱۳،۷۴۷ میلیارد ریال میباشد. همچنین میزان خروج سرمایه ۱۱،۱۵۹ میلیارد ریال بوده است. حاصلجمع سود تقسیمی و خروج سرمایه ۲۴،۹۰۶ میلیارد ریال میباشد. با توجه به اینکه مقدار خالص ارزش دارایی صندوقها ۲۱،۸۹۰ میلیارد ریال کاهش یافته است، میتوان نتیجه گرفت که صندوقها به واسطه سرمایهگذاری داراییهای خود در سپرده بانکی، اوراق بدهی و سهام، در پنج روز مذکور توانستهاند ۳،۳۱۶ میلیارد ریال به خالص ارزش داراییهای خود بیافزایند.
تقسیم سود ۱۳،۷۴۷ میلیارد ریالی در این پنج روز طبق روال عادی صورت گرفته است، اما نکته قابل توجه خروج ۱۱،۱۵۹ میلیارد ریالی سرمایه میباشد چرا که روند کلی در چند ماه اخیر (حتی روزهای بعد از این پنج روز) به شکلی بوده است که به طور مستمر ورود سرمایه به صندوقها صورت گرفته است و خروج سرمایه به صورت پنج روز پشت سر هم غیر معمول میباشد.
به منظور بررسی بیشتر صندوقهایی که در این پنج روز بیشترین خروج سرمایه را داشتهاند در نمودار زیر آورده شدهاند.
همانطور که در نمودار مشخص است دلیل اصلی کاهش پنج روزه خالص ارزش دارایی همه صندوقهای سرمایهگذاری، خروج سرمایه از سه صندوق گنجینه زرین شهر، یکم کارگزاری بانک کشاورزی و لوتوس پارسیان میباشد. زیرا میزان ورود و خروج سرمایه سایر صندوقها در این سه روز روندی عادی داشته در حالی که این سه صندوق با اختلاف زیادی از سایر صندوقها خروج سرمایه داشتهاند.
ثبت نظر شما
نظرات کاربران