اثر ممنوعیت صدور واحدهای سرمایهگذاری در شعب بانکها
تاریخ انتشار: ۱۹ دی, ۱۳۹۶ - آخرین بروز رسانی : ۲۷ دی, ۱۳۹۶
ابلاغیه ۱۴ آبانماه سازمان بورس کاهش ورود وجه نقد به صندوقهای سرمایهگذاری به واسطه ممنوعیت صدور واحدهای سرمایهگذاری در شعب بانکها را محتمل کرده است. این درحالی است که خروج وجه نقد به واسطه ابطال واحدهای سرمایهگذاری به قوت خود باقی مانده است.
در تاریخ ۱۴ آبانماه سال جاری مصوبهای از جانب سازمان بورس ابلاغ گردید که بر اساس آن صدور واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری در شعب بانک ممنوع گردید و تنها ابطال این واحدها توسط شعب بانکها امکانپذیر است. این ابلاغیه کاهش ورود وجه نقد به صندوقهای سرمایهگذاری به واسطه ممنوعیت صدور واحدهای سرمایهگذاری را محتمل کرده است. این درحالی است که خروج وجه نقد به واسطه ابطال واحدهای سرمایهگذاری به قوت خود باقی مانده است. در این گزارش به بررسی تغییرات خالص ارزش دارایی کل صندوقهای سرمایهگذاری و جریان وجه نقد قبل و بعد از این ابلاغیه پرداخته شده است.
تغییرات خالص ارزش دارایی
بر اساس اطلاعات سامانه رسام خالص ارزش داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت از ۱۵ شهریورماه سال جاری تا ۱۵ آبان ماه روند صعودی با شیب تندی داشته است. در طی این ۶۰ روز به طور متوسط روزانه ۴٫۱۶۶ میلیارد ریال به خالص ارزش دارایی کل صندوقهای سرمایهگذاری افزوده شده است. این در حالی است که بعد از این ابلاغیه و از ۱۵ آبان تا ۱۵ دیماه خالص ارزش دارایی صندوقهای با درآمد ثابت رشد ملایمی داشتهاند. در طی این ۶۰ روز به طور میانگین روزانه ۳۶۸ میلیارد ریال به خالص ارزش دارایی صندوقها افزوده شده است. در نمودار زیر روند خالص ارزش دارایی کل صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت نشان داده شده است.
جریان وجه نقد
در نمودار زیر ورود و خروج وجه نقد صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت نشان داده شده است. همانطور که در نمودار مشخص است، خروج وجه نقد تقریبا بدون تغییر بوده است، این درحالی است که ورود وجه نقد کاهش پیدا کرده است به طوری که در نیمه اول دیماه خروج وجه نقد بیشتر از ورود بوده و مبلغ ۷٫۹۶۸ میلیارد ریال از صندوقهای با درآمد ثابت خارج شده است.
لازم به ذکر است صدور و ابطال واحدهای سرمایهگذاری صندوقها در شعب بانکها اکثراً مربوط به صندوقهایی است که مدیر ثبت آنها بانکها میباشند. بنابراین انتظار بر این است که بیشترین کاهش خالص ارزش دارایی بعد از این ابلاغیه مربوط به این صندوقها باشد. در جدول زیر صندوقهایی که بیشترین کاهش خالص ارزش دارایی را از ۱۵ آبان ماه تا ۱۵ دیماه داشتهاند ارائه شده است. جدول نشان میدهد که مدیر ثبت این صندوقها همه بانکها بودهاند که صدور واحدهای این صندوقها را به عهده داشتهاند.
جمعبندی
ممنوعیت صدور واحدهای سرمایهگذاری صندوقها توسط شعب بانکها به نظر میرسد باعث کاهش خالص ورود وجه نقد به صندوقهای با درآمد ثابت گردیده است. روند خالص ارزش دارایی صندوقهای با درآمد ثابت نیز احتمالاً از این مصوبه تاثیر گرفته است به طوری که شیب روند خالص ارزش دارایی صندوقها بعد از این مصوبه کاهش یافته است. صندوقهایی که مدیر ثبت آنها بانکها بودهاند و صدور واحدهای سرمایهگذاری آنها از طریق شعب بانک صورت میگرفت بیشترین کاهش را در خالص ارزش دارایی بعد از این مصوبه داشتهاند.
ثبت نظر شما
دیدگاهتان را بنویسید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
رتبه اول تو جدولی که گذاشتین برا لوتوس پارسیانه، درسته صدور از طریق شعب ممنوع شده اما همین لوتوس پارسیان خودش سیستم آنلاین داره که میشه صدور ابطال کرد که البته اکثرا صدور صندوق لوتوس پارسیان تو سایتش بسته است و روزهای خاصی باز میشه با توجه به این نکته میشه گفت خوده مدیران صندوق لوتوس پارسیان دارن میزان ورودی صندوقشونو کنترل میکنن و ممنوعیت صدور از شعب حداقل برا این بانک تاثیری نداشته.