انواع صندوقهای سرمایهگذاری
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر, ۱۳۹۶ - آخرین بروز رسانی : ۲۴ دی, ۱۳۹۶
صندوقهای سرمایهگذاری انواع مختلفی دارند که این تنوع میتواند انواع سلیقههای سرمایهگذاری را با انواع ریسکپذیری و بازده مورد انتظار پوشش دهد. در حال حاضر صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار در ایران به پنج طبقه صندوقهای سهامی، با درآمد ثابت، مختلط، قابل معامله و بازارگردانی تقسیم میشوند که ازلحاظ ترکیب داراییها و الزامات سرمایهگذاری که از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغشده است با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه بهطور مختصر به بررسی هر یک از انواع صندوقها پرداخته میشود:
الف) صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
این نوع صندوق وجوه دریافت شده از سرمایهگذاران را در سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار سرمایهگذاری میکند. بر اساس الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار، این نوع صندوقها باید حداقل ۷۰ درصد از داراییهای تحت تملک خود را در سهام و حق تقدم سرمایهگذاری کنند. برای سرمایهگذارانی که علاقهمند به سهامداری باشند، خرید واحدهای این نوع از صندوقها جذابتر است. میزان ریسک این نوع از صندوقها از صندوقهای دیگر بیشتر است و سرمایهگذاران بازده بالاتری را نیز انتظار دارند.
ب) صندوقهای سرمایهگذاری مختلط
صندوقهای سرمایهگذاری مختلط باید هم در سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار و هم در اوراق بهادار با درآمد ثابت (اوراق مشارکت و…) سرمایهگذاری کنند. میزان سرمایهگذاری در هرکدام از این داراییها، بر اساس الزامات بورس، بین ۴۰ تا ۶۰ درصد در نظر گرفتهشده است.
ج) صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت
صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت موظف به سرمایهگذاری حداقل ۷۵ درصد از داراییهای خود در اوراق با درآمد ثابت میباشد. برای سرمایهگذارانی که ریسک کمتر را ترجیح میدهند، خرید واحدهای این نوع از صندوقها معقول به نظر میرسد.
د) صندوقهای سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی
صندوقهای بازارگردانی در ایران از سال ۱۳۹۳ آغاز به کار کردند. همانطور که از نام آن پیداست، این نوع از صندوقها، بازارگردانی سهام شرکت یا صنعت از پیش تعیینشدهای را بر عهده دارد. صندوقهای بازارگردانی باعث بهبود نقدشوندگی و متعادل نگهداشته شدن بازار میشوند.
ه) صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله
واحدهای سرمایهگذاری این نوع از صندوقها در بورس مورد معامله قرار میگیرند. صندوقهای قابل معامله خود انواع مختلفی ازجمله صندوقهای قابل معامله سهامی، مختلط و با درآمد ثابت میباشند. یکی از مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای قابل معامله خریدوفروش آسان واحد سرمایهگذاری این صندوقها است. قیمت هر واحد سرمایهگذاری این صندوقها از طریق عرضه و تقاضا تعیین میشود.
و) سایر صندوقهای سرمایهگذاری
انواع دیگری از صندوقهای سرمایهگذاری وجود دارند که تنها برخی از آنها در ایران فعال میباشند. از جمله این صندوقها میتوان به صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان، صندوقهای سرمایهگذاری در کالا، صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی، صندوقهای سرمایهگذاری در صندوقها، صندوقهای جسورانه و صندوقهای سرمایهگذاری بازار پول اشاره نمود. تشریح هر کدام از این صندوقها در پستهای بعدی ارائه میگردد.
ثبت نظر شما
نظرات کاربران